Adli Siber Güvenlik Eğitimi Sertifika Programı

•    Amacı:

İTÜ Bilişim Enstitüsü ve Sürekli Eğitim Merkezi ile Smart Valley’in birlikte düzenlediği  Adli Bilişim Uzmanlığı Sertifika Programı” Siber Güvenlik dünyasının en önemli konularından bilişim suçlarının anlaşılması ve ortaya çıkartılması süreçlerinde gerçekleştirilen “Adli Bilişim” konusunda sizi kendinize yatırım yapmaya çağırıyor. Türkiye’nin Siber Dünya’da gerçekleştirilen ve saldırılar sonucu olaylara müdahale ve sayısal delillerin elde edilmesi, incelenmesi, çözümlenmesi ve raporlanması kapsamında Adli Bilişim Uzmanlığı konusunda en iyi planlanmış ve kendi alanında deneyimli, uzman, başarılı akademisyen ve uzmanlarca verilen eğitimi olan bu program sizleri bekliyor.

•    Katılımcı Özellikleri:

Adli Bilişim alanında bilirkişi raporu hazırlayanlar, Adli bilişim çalışanları, Bilişim suçları avukatları, Bilişim sistem ve teknolojisi yöneticileri, Siber Olaylara Müdahale Ekibi personeli, Siber güvenlik ihlalleri inceleme uzmanları, Bilişim Suçları ve Adli Bilişime ilgi duyan kişiler.

•    Ana Konular:

• Bilişim Kültürü (Temel Kavramlar ve Uygulamalar),
  • Siber Güvenlik Temel Kavramları,
  • Bilişim Hukuku (Bilişim Suçları ve Yasaları),
  • Adli Bilişim Hukuku, Prensip ve Yöntemleri,
  • Adli Bilişim Teknolojisi ve Yazılımları,
  • Yazılım ve Donanımların Adli Amaçlı İncelenmesi,
  • Verilerin Adli Amaçlı İncelenmesi,
  • Bilgisayar Diski, CD/DVD ve Taşınabilir Bellek Kopyası Alımı,
  • Veri saklama(Koruma) ve Veri Silme,
  • Şifreleme ve Şifre Çözme,
  • Veri kurtarma,
  • Gizlenmiş Dosya Bulma ve Veri Altında Gizlenmiş Veri (Steganografi) Tespiti,
  • Veri İyileştirme, Değerlendirme ve İnceleme,
  • Bilgisayar Diski ve Manyetik Veri Depolama Aygıtlarındaki Verileri Geri Getirilemeyecek Şekilde Silme,
  • Örnek Adli Bilişim Olayları,
  • Adli Bilişim Bilirkişi Raporları.
  • Süre ve Günler:
  • Toplam ders saati: 120 saat
  • Ders günleri ve saatleri: Salı-Perşembe (09:30-16:30),  Salı-Perşembe (18:30-21:30),  Cumartesi-Pazar (09:30 -16:30).
  • Tarihler:  Şubat-Temmuz 2017
  • Kesin tarih ve saatler başvurular sonrası talep durumuna göre belirlenecek ve kayıtlar sırasında bildirilecektir.
  • Eğitim yeri: İTÜ Bilişim Enstitüsü, Ayazağa Kampüsü, Maslak/İstanbul
  • Eğitim Ücreti: Eğitim ücreti 5.500 + KDV’dir. Kredi kartı ile yapılacak ödemelerde taksitlendirme yapılır (Peşin ödemelerde % 5, Kamu kurum/kuruluşları çalışanlarına % 10, 5 ve daha fazla kişilik toplu başvurulara ve Öğrencilere % 15, İTÜ çalışanlarına ve öğrencilerine % 20 Şehit/gazi eş ve çocuklarına % 25 indirim uygulanacaktır).
  • Sertifika: Eğitim sonunda yapılacak sınav sonucu başarılı olan adaylara İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından onaylanan Adli Bilişim Uzmanlık Sertifikası”, başarılı olamayanlara “Eğitime Katılım Belgesi” verilecektir.
  • Kayıt ve daha fazla bilgi için: Bu eğitimin kayıt ve satış işlemleri "Smart Valley" tarafından yürütülmektedir. Adli Bilişim Uzmanlığı Sertifika Programı ile ilgili daha fazla bilgi ve kayıt için tıklayınız. [Telefon: (0216) 413 09 53]