Agile (Çevik) Proje Yönetimi ve Scrum Eğitimi, SQL Server İle Kurumsal Bilgi Yönetimi Ve Raporlama Eğitimi

Agile (Çevik) Proje Yönetimi ve Scrum Eğitimi

Günümüzde pek çok yazılım projesi kaynakların verimli kullanılmaması, gereksinimlerin doğru anlaşılmaması ve doğru önceliklendirme yapılmaması nedeniyle başarısız olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktadır.

Bu eğitimde, 90’lı yılların sonlarından beri Microsoft, Google, SAP, Adobe gibi dünya devlerinin yazılım projelerinin yönetiminde geleneksel proje yönetim yaklaşımlarının yerine kullandığı agile (çevik) proje yönetim yaklaşımları aktarılacak ve en popüler agile proje yönetim altyapısı olan Scrum hakkında katılımcılara detaylı bilgi verilecektir. Eğitimde teorik bilgilerin yanı sıra, Scrum’ın gerçek bir projede nasıl uygulanacağının anlaşılması amacıyla bir workshop yapılacaktır.

Eğitim sonunda katılımcılar mevcut organizasyonlarında bir projede Scrum uygulayabilecek seviyeye ulaşırlar.

Kimler katılabilir ?

Eğitime iş analistleri, yazılımcılar, yazılım mimarları, test uzmanları, proje yöneticileri ve tüm diğer bilgi işlem çalışanları katılabilir.

Bu eğitime katılmak için herhangi bir ön koşul bulunmamaktadır; ancak katılımcıların yazılım geliştirme yaşam döngüsü hakkında temel seviyede bilgi sahibi olması anlatılan kavramların daha kolay anlaşılmasını sağlayacaktır.

1.Gün

Yazılım projeleri diğer projelerden farklı mı ?

Geleneksel proje yönetim metodolojileri yazılım projelerinde neden başarısız olur ?

Agility (Çeviklik) nedir ?

Çeviklik neden gereklidir ?

Yazılım Geliştirmede Çeviklik : Agile Manifesto (Çevik Ferman)

Agile Metodolojiler

Scrum Nedir ?

Scrum’ın Temelleri

Scrum’da Roller ve Sorumlulukları

Scrum’da Etkinlikler

Scrum’da Çıktılar

2.Gün

Scrum’da Talep Toplama ve Kapsam Yönetimi

Scrum’da Planlama

Scrum’a Başlamak

Kaizen

Workshop

Scrum Sertifikasyon Sınavları hakkında bilgiler

Eğitmen: Doç. Dr. Ufuk  CEBECİ

Ücret: 500 TL + %8 KDV

Tarih: 24-25 Ocak 2015

NOT: Eğitimler, İşletme Fakültesinde (Maçka) verilmektedir. 10.00-16.00

Kayıf formu için tıklayınız.

! Eğitimlerimiz talep edilmesi halinde firmanıza özel olarak gerçekleştirilmektedir.

!! İşletmeniz KOBİ ise (Personel sayısı 250'den ve cirosu 40.000.000 TL'den az olan işletmeler) eğitim bedelinin yarısını KOSGEB'den karşılayabilirsiniz.

Eğitim ve sertifika programlarından haberdar olmak için aşağıdaki adrese  e mail atmanız yeterli

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SQL Server İle Kurumsal Bilgi Yönetimi Ve Raporlama Eğitimi

Eğitim İçeriği:

Bu eğitim programı ile birçok veritabanının ortak kullanım dili olan SQL (Yapısal Sorgu Dili) öğretilmektedir.

Eğitim kapsamında katılımcılara öncelikle bir veritabanı mantığı oluşturmaya yönelik bilgiler sağlanacaktır. Microsoft SQL Server’ın son versiyonu detaylı bir şekilde tanıtılıp veritabanı çözümlerinde etkin bir şekilde kullanabilmeye; yeni bir veritabanı oluşturmaya, yönetmeye, raporlamaya yönelik yöntemler katılımcılara aktarılacaktır.

Eğitim Konu Başlıkları:

• Veritabanı Nedir?
  • İlişkisel Veritabanı Kavramı
  • Veritabanı Çeşitleri
  • SQL (Structured Query Language) Nedir?
  • Temel SQL Tümceleri
  • Microsoft SQL Server’a Genel Bakış
  • Microsoft SQL Server Bileşenleri
  • SQL Server ile Veritabanı Oluşturmak
  • SQL Server’da Tablo Tasarımı/ Veri Türleri / Alan Özellikleri
  • SQL Server’da Sorgulama ve Filtreleme
  • SQL Server’da Kayıtlar Arasında Gezinmek / Kayıtları güncellemek
  • SQL Server’da Kayıt eklemek / Çıkarmak
  • SQL Server Reporting Services ile Rapor Araçları Kullanımı / Rapor Tasarlama

Süre: 2 gün

Tarih: 23-24 Mayıs 2015

NOT: Eğitimler, İşletme Fakültesinde (Maçka) verilmektedir. 10.00-16.00

Kayıt formu için tıklayınız.