imkanlar
Mar 2020
İTÜ Lise Yaz Okulu

İTÜ Lise Yaz Okulu 2019 Başlıyor!

Programa ait daha fazla bilgi ve kayıt için tıklayın.

246 yılını dolduran İTÜ’nün alanında uzman akademik kadrosuyla buluşmaya hazır mısın? Temel bilimlerden, mühendislik derslerine, yaratıcılık ve tasarım odaklı atölyelerden, dünya ekonomisine ve hatta tıp bilimine dek uzanan bilimin en popüler konularının yer aldığı güncel program seni bekliyor.

İTÜ Lise Yaz Okulu, 29 Haziran-10 Temmuz 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek. Akademik derslerin, yaratıcı atölyeler, sosyal etkinlikler, spor aktiviteleri ve kültür gezileri ile tamamlandığı program kapsamında; dünyanın 54., Avrupa'nın 29. ve Türkiye’nin ilk 100'deki ilk ve tek Yeşil Kampüsü: İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde dolu dolu 12 gün geçirmeye var mısın?

Haydi Keşfet!

PROGRAM YAPISI

Program, 29 Haziran - 10 Temmuz 2020 tarihleri arasında tek dönem olarak açılır.

Program, İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde gerçekleşecek olup, tüm 9.-12. sınıf öğrencileri katılabilir.

Programın dili Türkçedir.

Program kapsamında yenilikçi araştırma konuları ile doğrudan ilişkili temel bilimler ve mühendislik derslerinin yanı sıra eleştirel düşünme, girişimcilik, yaratıcılık ve tasarım odaklı dersler de yer alır.

Programda yer alan tüm dersler İTÜ’lü akademisyenler tarafından verilir.

Ayrıca programda öğrencilerin keyifli zaman geçirecekleri alanında uzman eğitmenler eşliğinde sanat ve spor etkinlikleri, çeşitli atölyeler yer alır.

Lise Yaz Okulu programı süresince, İTÜ şehir kampüs gezileri ve İstanbul kültür gezisi yer alır.

Öğrenciler, Lise Yaz Okulu kapsamında 20 farklı akademik ders alırlar.

Öğrencilerin Lise Yaz Okulu’nu başarı ile tamamlayabilmeleri için programa devamlılık göstermeleri beklenir.

Program sonunda tüm öğrenciler katılım sertifikası ve transkript almaya hak kazanır.

Program kapsamında düzenlenecek olan “Mezunum Bana Sor” etkinliğinde öğrenciler iş yaşamıyla ilgili merak ettiklerini İTÜ’lü mezunlardan öğrenme fırsatı bulurlar.

Tüm program boyunca öğrenciler, gerek programa gerekse kampüs yaşamına uyum sağlamaları için İTÜ’lü öğrencilerden mentorluk alırlar.

Öğrenciler program süresince, İTÜ kampüs olanaklarından (spor salonu, vb.) faydalanabilirler.

Öğrenciler isteklerine göre “gündüz katılımlı” veya “konaklamalı” lise yaz okulu seçeneklerinden faydalanabilirler.

BAŞVURU KOŞULLARI

Erken Kayıt Dönemi: 3 Mart - 15 Nisan 2020

Kesin Kayıt Dönemi: 16 Nisan - 1 Haziran 2020

İTÜ Lise Yaz Okulu başvuruları çevrimiçi olarak yapılır.

Eksiksiz evrak ile yapılan her başvuru değerlendirmeye alınır. Gerekli evraklar aşağıdaki gibidir.

Öğrenci Belgesi (Öğrenci, okulundan temin eder.)

Niyet Mektubu (Öğrenci kendi yazacağı bir metin ile programa niçin katılmak istediğini özetler.)

Referans Mektubu (Öğrenci, kurumundaki öğretmenlerinden temin eder.)

Muvafakatname (İlgili formu, öğrencinin velisi imzalar.)

Dijital Vesikalık (Öğrenci, net ve yeterli kalitedeki fotoğrafını sisteme yükler.)

Program kontenjanı 100 kişidir. Adaylara başvuru sırasına göre öncelik tanınır.

Tek dönem ve 12 günlük İTÜ Lise Yaz Okulu başvurusu için “gündüz katılımlı” ve “konaklamalı” olmak üzere iki farklı program seçeneği mevcuttur.

• Gündüz katılımlı program ücreti 5250TL (KDV dahil)’dir.
  • Konaklamalı katılım ücreti için gündüz katılımlı program ücretine ek olarak 1500TL ödenir. Konaklamalı katılım ücreti toplam 6750TL (KDV dahil)’dir.

Gündüz katılımlı program ücretine, öğle yemeği ile programda yer alan tüm dersler, etkinlikler, geziler ve eğitim materyalleri dahildir.

Konaklamalı program ücretine, sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeği ile programda yer alan tüm dersler, etkinlikler, geziler ve eğitim malzemeleri dahildir.

Programa ön kayıt ücreti 850TL (KDV dahil)’dir. Bu ücret toplam ücrete dahil olup, kesin kayıtta toplam tutardan düşülecektir. Bu ücret, iptal durumunda iade edilmez. Ön kayıt yaptıranlar, 15 Nisan 2020 tarihine kadar kesin kayıt yaptırmakla yükümlüdür.

Kesin kayıt ücretinde birinci dereceden yakını İTÜ personeli veya İTÜ öğrencisi olan katılımcılar için %20, ebeveyni veya kardeşi  İTÜ mezunu olanlar için %10, İTÜ Geliştirme Vakfı Okullarında okuyan öğrencilerimiz için %10, kardeşi ile programa katılmak isteyen katılımcılar için % 10, birinci dereceden yakını diğer üniversitelerde akademik personel olan katılımcılar için %10, indirim uygulanır. Katılımcılarımızın kesin kayıt yaptırmadan önce gerekli hesap bilgilerinin ve indirim durumlarının teyidi için Tanıtım Ofisimiz ile iletişime geçmesi gerekir.

Birden fazla indirim hakkı sağlandığında, öğrencilere en yüksek olan indirim oranı, bir kez uygulanır.

Programa ait daha fazla bilgi ve kayıt için tıklayın.