imkanlar

• 25 Şubat 2023 - Hafta Sonu

Detaylı bilgi için...

Programın Amacı :

Bu programın amacı geleceğin mühendis, yazılımcı ve bilgisayar bilimcisi adayı gençler ve meslek profesyonelleri ile akademisyenleri bir araya getirerek Python programlama dilini öğretmektir. Bu kapsamda öğrencilerimiz Python programa dilini yakından tanıyacaklar, ortak laboratuvar uygulamaları ile farklı bakış açıları edinerek yazılım tasarım ve gerçekleştirme sürecini yakından tanıma imkânı yakalayacaklardır. Program, programlamanın felsefesinin anlatıldığı ve temel yapıların anlatıldığı bir giriş bölümü ile başlayacaktır. Sertifika programımızın ana eksenini ise uygulamaya dönük çalışmalar oluşturmakta olup, tüm meslek disiplinlerinin programlamayla tanışmasına yardımcı olacak bir içerik ve bağlam oluşturmaktadır. Öğrenciler bu atölyede deneyimli yürütücülerin öncülüğünde çeşitli teorik ve uygulama çalışmaları gerçekleştireceklerdir. Bununla birlikte sekiz haftalık programın sonunda sıfırdan bir uygulama geliştirme ve bu uygulama ile alakalı akademisyenlerden geri bildirim alma imkânı yakalayacaklardır.

Katılımcılarda Aranan Nitelikler:

Yazılım sektöründe halihazırda çalışanlar veya ileride çalışmayı planlayanlar için Python ile programlama ile ilgili bilgi almak, bilgisini ilerletmek isteyen herkese uygun bir eğitimdir.

Program Süresi:

Toplam Ders Saati: 60 saat

Toplam Hafta: 8 hafta

Hafta içi açılan program için: Pazartesi – Salı – Çarşamba- Perşembe 19:00-21:00 ders saatleridir.

Hafta sonu açılan program için: Cumartesi – Pazar 10:00-14:00 ders saatleridir.

Eğitim sonunda yapılacak olan sınavda baraj puanı geçen öğrencilerimize İTÜ Sürekli Eğitim Merkezi tarafından Uzmanlık Sertifikası verilecektir.

Katılım, Ücretlendirme ve Eğitim Şekli:

Öğrenci başına Ücret: 4,000 TL + %8 KDV

Eğitim şekli: Online / Zoom

1. Python'a Giriş: Basit veri Yapıları, Temel Girdi/Çıktı İşlemleri, Aritmetik İşlemler
  2. Dallanma Yapıları: if/elif/else
  3. Tekrarlayan Yapılar: for/while/for else/while else