buildingSMART Profesyonel Sertifikasyon (PCERT) Temel Seviye Eğitimi

Eğitim Kayıt

Koordinatör: Prof. Dr. Esin Ergen Pehlevan (0532 200 78 48)
email: esin.ergen@itu.edu.tr 

İTÜ SEM Telefon: 212-285 69 12 

Eğitimimiz online olarak Zoom üzerinden verilecektir. 

Programın Amacı:

BIM, openBIM® ve yapı bilgisinin yönetimi konusunda buildingSMART tarafından oluşturulmuş bir müfredat çerçevesinde temel bilgileri vermek. 

buildingSMART, yapım sektörünün dijital dönüşümünü yönlendiren, BIM'in altyapısını olan IFC standardını geliştiren ve yazılımların IFC uyumluluk tespitlerini yapan kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluş olup Türkiye dahil (bS Türkiye) birçok ülkede temsilcilikleri vardır.

buildingSMART Profesyonel Sertifikasyon (PCERT) programı, buildingSMART International tarafından geliştirilen ve BIM yetkinliğinin küresel olarak değerlendirilmesine olanak sağlayan bir programdır. Bu program, eğitim ve sertifikasyon için uluslararası bir çerçeve sağlayarak BIM eğitiminde standardizasyonu amaçlamaktadır.

Bu programın ilk ayağı olan buildingSMART Profesyonel Sertifikasyon Temel Eğitimi (PCERT Foundation) buildingSMART PCERT sınavına hazırlamaktadır. Sadece bu eğitimi tamamlayanların katılabileceği sınavı başarı ile tamamlayanlar uluslararası geçerliliği olan  buildingSMART International onaylı buildingSMART Profesyonel Sertifikasyon’a sahip olacaktır. Eğitim ve sertifika için daha fazla bilgi için buraya tıklayın (https://youtu.be/VMWOcQv7e4s). PCERT öğrenme çıktılarını sayfanın sonundaki linkten indirebilirsiniz.

Eğitim Tarihleri: Planlanan eğitim tarihleri aşağıda verilmiştir ancak tarihler gelen talebe göre netleşecektir.

13 Mayıs  Pazartesi (19.00 – 21.30) - 15 Mayıs  Çarşamba (19.00 – 21.30)
20 Mayıs  Pazartesi (19.00 – 21.30)  - 22 Mayıs  Çarşamba   (19.00 – 21.30)
27 Mayıs  Pazartesi (19.00 – 22.00) - 29 Mayıs Pazartesi Çarşamba   (19.00 – 22.00)

Toplam süre: 3 hafta

Toplam ders saati:16 saat

Eğitim yeri: Zoom üzerinden online olarak

Eğitim ücreti: 12.500 TL + KDV (%10) (Sınav ücreti  dahil değildir)
Daha önce BIM Süreçleri eğitimimize katılmış olanlar için ücret 11.250 TL + KDV (%10)'dir (kayıt sırasında hangi tarihli eğitime katılmış olduğunuzu gönderdiğiniz dekontun açıklama kısmında belirtmeniz gerekmektedir)

Devlet üniversitesi olduğumuzdan Döner Sermaye İşletmesi mevzuatı gereği SEM faaliyetlerinde herhangi kişi ya da kuruma indirim uygulanamamaktadır.

Kimler Katılabilir?

- İnşaat tedarik zincirinde kamu veya özel sektörde işveren, tasarımcı, yüklenici veya tesis yöneticisi olarak tasarım, yapım ve tesis yönetimi aşamalarında yer alan,
- BIM ve openBIM® hakkında bilgi edinmek ve kariyerini geliştirmek isteyen mühendislik, mimarlık ve şehir bölge planlama programlarında eğitim görmekte olan öğrenciler ile bu programlardan ön lisans veya lisans derecesi almış kişiler bu programa katılabilir. 
- Önceden BIM hakkında bilgi sahibi olunması önerilir ancak şart değildir.


Program İçeriği:

BIM ve openBIM nedir?
BIM’e Duyulan İhtiyaç
BIM’in Faydaları ve örnek BIM uygulanan projeler
BIM kapsamı ve temel BIM kullanım alanları
Bilgi yönetimi olgunluk aşamaları
Dünyada BIM kullanımı
Kullanılan standartlar ve terimler
LOD (Level of Development) ve Level of Information Need ile ilgili standart hakkında bilgi
Ortak Veri Ortamı
ISO 19650’ye göre BIM tabanlı bilgi yönetimi
MVD, bSDD, IDM, BCF hakkında temel bilgiler
Bir projede BIM'e geçişte izlenmesi gereken yöntemler ve BIM Uygulama Planı (BEP)
Bir kuruluşta BIM kabiliyetinin değerlendirilmesi

Eğitmenler ve destek veren katılımcılar:

Eğitimlerin tümünde İTÜ'den  Prof. Dr. Esin Ergen Pehlevan ve sektörden ise BIM danışmanı Mak. Müh. Serkan ELİBOLLAR yer almaktadır.

Prof. Dr. Esin Ergen Pehlevan (Koordinatör) – İnşaat Mühendisliği Bölümü

Prof. Dr. Esin Ergen Pehlevan, lisans derecesini İTÜ İnşaat Mühendisliği’nden, Yüksek Lisans derecesini İTÜ Yapı İşletmesi Programı’ndan aldı. Doktorasını YÖK bursu ile ABD'deki Carnegie Mellon Üniversitesi'nde İnşaat ve Çevre Mühendisliği bölümünde inşaat sektöründe bilişim teknolojileri kullanımı alanında tamamladı. Halen İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde Profesör olarak görev yapan Dr. Pehlevan, aynı zamanda “ASCE Computing in Civil Engineering” dergisinin yardımcı editörü ve European Council of Computing in Construction'ın başkanıdır. Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) ve openBIM alanında standartları ve kılavuzları geliştiren buildingSmart International’ın Türkiye temsilciliğinin kurucu yürütme kurulu üyesi ve eğitim çalışma grubu koordinatörüdür. Ayrıca, TÜBİTAK MAG danışma kurulu üyesidir. Bunun yanında, İTÜ'de yüksek lisans programlarında BIM ve inşaat sektöründe bilişim ile ilgili dersler vermektedir. Dr. Pehlevan’ın, proje ve yapım yönetimi ile inşaatta dijitalleşme ve bilişim uygulamaları ile ilgili 100’e yakın ulusal ve uluslararası yayını bulunmaktadır. İTÜ Sürekli Eğitim Merkezi’ndeki BIM Uzmanı Sertifika Programı’nın eğitmeni ve koordinatörüdür. Daha fazla bilgi için tıklayın.

Mak. Müh. Serkan ELİBOLLAR
Serkan ELİBOLLAR, 1998 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2001 yılında Yeditepe Üniversitesi’nde İşletme Yönetimi Yüksek Lisansını tamamladı.  2000 yılından 2012 yılına kadar Ekin Proje firmasında sırasıyla; proje müdürlüğü, proje koordinatörlüğü ve kurumsal kaynak planlama direktörlüğü yaptı. 12 yıllık Ekin Proje kariyerinde, Taşkent Havalimanı, İstanbul Kuyumcukent Alışveriş Merkezi, İstanbul Atatürk Havalimanı Revizyon İşleri ve St. Petersburg Pulkova Havalimanı gibi birçok önemli projede görev yapan ELİBOLLAR, iş hayatına 2012 yılından itibaren ProCS Professional Construction Solutions firmasında Yönetici Ortak ve BIM Danışmanı olarak devam ediyor.