Endüstri 4.0 ve Dijital Dönüşüm Uzmanlığı Sertifika Programı

Programla ilgili detaylı bilgi için:

info@mindset.com.tr

Prof. Dr. Alp ÜSTÜNDAĞ

Program Başlama Tarihi: 03 Şubat 2018

Günümüze dördüncü endüstriyel devrim olarak da nitelendirilen dönüşüm çok sayıda fiziksel ve dijital teknolojinin bir araya gelmesi ile gerçekleşmektedir. Tetikleyici teknolojik araçlar ne olursa olsun endüstriyel dönüşümlerin temel amacı kaynak etkinliği ve verimliliği arttırmak, şirketlerin rekabet gücünü daha üst seviyeye taşımaktır. Yaşadığımız bu dönüşümün diğerlerinden farkı, sadece temel iş süreçlerinde değişimi sağlamakla kalmayıp, akıllı ve bağlantılı ürün kavramlarını ortaya çıkarıp gelir yaratıcı, hizmet temelli yeni iş modellerini iş dünyasına sunmasıdır. Bu programın amacı Endüstri 4.0 tasarım ilkelerini ve kavramsal çerçevesini öğretmek, Endüstri 4.0'ın temel yapı taşlarını oluşturan adaptif robotik, yapay zekâ, büyük veri, artırılmış gerçeklik, eklemeli üretim, nesnelerin interneti, bulut bilişim, siber güvenlik teknolojilerini anlatmaktır. Bunun yanı sıra program, akıllı ve bağlantılı ürünler ile hizmet tabanlı yeni iş modellerinin nasıl oluşturulacağı konusunda yol gösterirken, kilit teknoloji projelerinin seçimi ve portföy yönetimi konularında bilgi sağlayacaktır.

Katılımcılarda Aranan Nitelikler:

Programa Endüstri 4.0 ve Dijital Dönüşüm konularında bilgisini ilerletmek isteyen çalışanlar ve öğrenciler katılabilir. İleride bu alanda kariyer yapmak isteyen veya çalıştığı kurumda dijital dönüşüm ve Endüstri 4.0 süreçlerini yönetmek isteyen herkes için uygun bir eğitimdir.

• Endüstri 4.0 Tasarım İlkeleri ve Kavramsal Çerçeve

• Büyük Veri Teknolojileri

• Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi

• Artırılmış Gerçeklik ve Sanallaştırma

• Adaptif Robotik Sistemler

• Otomasyon ve Sensör Teknolojileri

• Nesnelerin Interneti ve Endüstriyel Haberleşme Sistemleri

• Simulasyon Sistemleri

• Bulut Bilişim Sistemleri

• Eklemeli Üretim (3D Printing) Sistemleri

• Sibergüvenlik Sistemleri

• Üretim ve Hizmet Süreçlerinde Dijital İzlenebilirlik Sistemleri

• Akıllı ve Bağlantılı Ürünler ile İş Modeli Inovasyonu

• Endüstri 4.0 için Teknoloji Yol Haritası Belirleme ve Proje Portföy Yönetimi

Toplam Ders Saati: 84

Toplam Hafta: 7

Dersler, İ.T.Ü. İşletme Fakültesi’nde (Maçka Kampüsü), hafta sonu 10:00-17:00 saatleri arasında düzenlenmektedir.

Öğretim Üyeleri:

• Prof. Dr. Alp Üstündağ