Ar-Ge Merkezleri Bilimsel Yayın/Bildiri Hazırlama Uygulamalı Eğitimi

Eğitim Süresi: 1 gün (Online Eğitim)

Eğitim Tarihi: 08 Mayıs 2024

Eğitim Ücreti: 2.500₺ + (%10 KDV)

Ar-ge Merkezi, Tasarım Merkezi olan ve Teknoparklarda yer alan firmalar eğitim bedelinin % 40'ını 2. kez amortismandan düşebilmektedir.

Sayın İlgili,

Bilimsel yayın/bildiri hazırlanması Ar-ge Merkezi ve Tasarım Merkezi olan firmaların yerine getirmeleri gereken önemli bir çıktıdır.

Eğitimde Katılımcılar bilimsel yayın – konferans bildirisi – uluslararası prestijli kitaplarda bölüm hazırlama kazandırılacak

Örnek uygulamalar açıklanacak,

Kendi örneği getiren kuruluşların uygulamaları ele alınacaktır.

Kimler Katılmalı: Ar-ge Merkezi, Tasarım Merkezinde ve Teknoparklarda görevli yönetici ve çalışanlar, tez hazırlayacak öğrenciler ve ilgi duyan herkes.

Eğitim İçeriği

1. Bilimsel Makale, Konferans Bildirisi, Kitapta bölüm nedir?
    2. Konferans bildirisi makaleye nasıl dönüştürülebilir
    3. Makale için dergi seçimi, dergi indeksleri ve anlamları nedir?
    4. Bilimsel yayınların başlıkları
      • Giriş
      • Literatür araştırması
      • Orijinal kısım
      • Uygulama
      • Bulgular
      • Sonuçlar
      • Bu çalışma sonrasında yapılabilecek çalışmalar (further research)
    5. Makale örnekleri
      • Sektörel örnekler
    6. Uygulama çalışması (workshop)
    7. Yayın süreçleri
      • Başvurma
      • Editör atanması
      • Hakem atanması
      • Revizyonlar
      • Yayınlanma
      • Ücretli yayınlar

Saat: 10:00 - 17:00

Ücret: 2.500₺ + (%10 KDV)

Kayıt için...

Eğitmen özgeçmişi:

PROF DR UFUK CEBECİ

• Safranbolu doğumlu olan Ufuk Cebeci, Safranbolu Lisesi’ni bitirdiği yıl üniversite sınavında ilk 1000’e girerek İTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü’nü kazanmıştır.
    • 1988 yılında İTÜ İşletme Mühendisliğinde ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması) üzerine Yüksek Lisansını yapmış ve Türkiye’nin ilk ERP ürünlerinden birisini gerçekleştirmiştir.
    • 1991 yılında Brüksel’de Data General firmasını ziyaret etmiş, otomasyonla üretimden veri toplama ile entegre ERP yazılımı hakkında eğitim almıştır. Ardından lider bir deri konfeksiyon firmasında ERP yazılımı geliştirmiştir.
    • 1994 yılında İTÜ Endüstri Mühendisliği'nde, YalınÜretim ve Yapay Zeka konusunda doktorasını tamamlamıştır.
    • 2007 yılında Jung Mühendislik Almanya’da (http://lean-engineering.de/  ) Yalın Üretim konularında eğitimler almıştır.

• 2 adet Uluslararası bilimsel ödülü vardır.
    • Avrupa Birliği programlarında (Horizon Europe v.b.) değerlendirici olarak görev yapmaktadır.
    • Bilimsel yayınlarına tüm dünyada 4000’den fazla atıf yapılmıştır.
    • Uzmanlık alanlarında çok sayıda firmaya danışmanlık (Türkiye ve Almanya) ve binlerce kişiye eğitim vermiştir. İTÜSEM Kısa Eğitimler Koordinatörüdür. Alman Türk Ticaret Odası, İSO, İTO, Akbank, Aselsan, Ford Otosan, THY, Vestel, Unilever, P&G v.b. büyük, orta ve küçük ölçekli kurumlarda   eğitimler vermektedir.
    • BSC ve ERP hakkındaki yayını, End. Müh.de dünyada 3. sırada olan dergide (Expert Systems with Applications) 9 ay En çok indirilen makale olmuştur.

DANIŞMANLIK KONULARI

-Endüstri 4.0 ve bileşenleri

(Yapay Zeka, Derin Öğrenme, Görüntü işleme, IoT, Dijital İkiz, Gerçek zamanlı Üretim Planlama-Çizelgeleme, v.b.)

Endüstri 4.0 ve Otomasyon sistemi seçimi

-Yalın Üretim  / Tesis yerleşimi

- Dijitalleşme ve entegrasyonu

-Ar-ge / Tasarım Merkezi kurulması danışmanlıkları