London College of Music (LCM)

İstanbul Teknik Üniversitesi LCM Sınav Merkezi'nden önemli duyuru;

Sayın eğitmenler ve veliler,

LCM 2020 Yaz dönemi sınavları video kayıt gönderilerek yapılacaktır. Adaylarınız, video kayıtlarını daha sonra belirlenecek ve size bildirilecek olan tarihte LCM'nin internet sitesine yüklemelidirler.

Aşağıdaki linki kullanarak enstrümanınıza uygun LCM sınav yönetmelikleri (video kayıt standartları vb) ve sınav içeriklerine (adayın seviyesine göre hazırlaması gereken materyal) ulaşabilirsiniz.

Bu link tarafımızdan hazırlandığı için LCM'nin kendi sitesinde olabilecek güncellemeler buradaki dosyalara anlık olarak yansımayabilir. Bu nedenle LCM'nin kendi sitesinde "recorded exam" başlığı altında enstrümanınıza özel hazırlanmış pdf dosyalarını takip etmeniz önemle rica olunur. Ayrıca bu sayfada sınav videosu formatını gösteren örnek bir video da bulunmaktadır. LCM sitesi linki:

Tarafımıza LCM tarafından iletilen detaylar aşağıdaki gibidir;

• Recorded exam (video kayıt göndererek gerçekleştirilen sınav) sertifikaları, normal sınav sertifikalarıyla aynıdır.

• Grade 8'in ötesindeki DipLCM, ALCM gibi yüksek seviye sınavların da Recorded Exam'e (video kayıt sınavı) dahil edilmesi için çalışmalar sürmektedir. An itibarıyla DipLCM, ALCM, LLCM ve FLCM için Recorded Exam seçeneği mevcut değildir.

• Yazılı teori sınavına katılacak adaylar;
LCM, tarafımıza konu ile ilgili bilgilendirme yapacaktır..

• Recorded Exam sınav yönetmeliği pdf dosyasının son sayfasında belirtilen formata uygun eser kayıtları ve sınav içeriği pdf dosyasındaki maddelere uygun mülakat sorusu cevaplarını içeren video kayıtlarınızın şu adrese yüklenmesi gerekmektedir:

Yüklenecek bu dosyaların formatından, içeriğinden veya LCM'in sistemiyle ilgili yaşanabilecek herhangi bir aksaklıktan kurumumuz sorumlu değildir. Bu nedenle yönetmelik ve sınav içeriği dosyalarını detaylı okuyup, hazırlığınızı bu doğrultuda gerçekleştirmelisiniz.

Saygılarımızla,
İstanbul Teknik Üniversitesi
LCM Sınav Merkezi

2019 LCM Yaz Sezonu sınav sonuçları açıklanmıştır.

İstanbul Teknik Üniversitesi - London College of Music Ortaklığı

Dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında dereceye giren İstanbul Teknik Üniversitesi, bir ilke daha imza atmış bulunmaktadır. İTÜ Türk Musıkisi Devlet Konservatuvarı, İTÜ Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) ile University of West London'a bağlı London College of Music (LCM) yapılan protokol gereği güçlerini birleştirmiştir. İTÜ, 2014 tarihinden itibaren Taksim, Maçka ve Ataköy İspirtohane Kültür Merkezi şubeleriyle sınav merkezleri olarak hizmet vermektedir.

Amacımız, Türkiye'de verilen müzik eğitiminin dünya standartlarıyla aynı paralelde yürümesini sağlamak ve müzik öğrencilerinin aldıkları eğitimi ulusal, uluslararası akreditasyon değerine sahip belge ve belgelerle desteklemektir.

PROGRAMIN AMACI : Katılımcıları uluslararası kalite kriterleri ve eğitim standartlarına uygun metot ile eğiterek, iki sertifika (İTÜ ve LCM) alabilmelerini sağlamaktır.

Kayıt: İTÜ TMDK, Ses Eğitimi Bölümü, Maçka / İspirtohane Kültür ve Sanat Merkezi, Ataköy

2020 LCM Enstrüman ve Teori Sınavları

Enstrüman Sınavı Kayıt Tarihi:15 Ocak 2020 – 15 Mart 2020

Teori Sınavı Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2020 – 2 Nisan 2020