İTÜ Tasarım Atölyesi - itüTA
Sevgili Gençler,
Üniversitemiz Mimarlık Fakültesinin ev sahipliğinde 8-13 Temmuz 2024 tarihleri arasında lise öğrencileri için İTÜ TASARIM ATÖLYESİ – itüTA düzenlenmektedir.
itüTA geleceğin mimar, şehir plancısı, endüstriyel tasarımcı, iç mimar ve peyzaj mimarı adayı gençlere İTÜ Mimarlık Fakültesi içerisindeki eğitim, öğretim ve yaşamı tanıtmayı, onlarla akademisyenleri ve meslek profesyonellerini bir araya getirmeyi hedefliyor. Bu atölyede öğrenciler Mimarlık Fakültesi’ndeki bölümleri tanıyacaklar, ortak seminer, söyleşi ve atölye çalışmaları ile farklı bakış açıları edinecekler ve tasarım sürecini yakından tanıma imkânı yakalayacaklardır. Atölye öğrencilerin içinde yaşadıkları şehirde mimarlık, planlama ve diğer tasarım alanlarının kent yaşamı ile etkileşimlerini inceleyecekleri “İSTANBUL’UN FOTOĞRAF VE ESKİZLER İLE KEŞFİ: Kente farklı bir bakış” temalı bir gezi ile başlayacaktır. itüTA’nın ana eksenini ise Mimarlık Fakültesi içerisindeki meslek disiplinlerinin tümünü kapsayacak olan farklı atölye çalışmaları oluşturmaktadır. Öğrenciler bu atölyelerde deneyimli yürütücülerin öncülüğünde çeşitli tasarım çalışmaları gerçekleştirecekler ve bir haftalık programın sonunda ürünlerini sunma, sergileme ve tartışma imkânı yakalayacaklardır.
Prof. Dr. Mehmet KÜÇÜKMEHMETOĞLU
İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı
Kimler Katılabilir :
Tüm lise öğrencileri katılabilir.
Program Yürütücüleri :
Doç.Dr. Mehmet Emin Şalgamcıoğlu
Doç.Dr. Ethem Gürer
Programı Verecek Olan Öğretim Üye ve Yardımcıları :
- Prof.Dr. Zeynep Kuban
- Prof.Dr. Ervin Garip
- Doç.Dr. Mehmet Emin Şalgamcıoğlu
- Doç.Dr. Ethem Gürer
- Doç. Dr. Melih Bozkurt
- Doç. Dr. Pınar Çakmak
- Dr. Öğr. Üyesi Rumeysa Ceylan Çalışkan
- Dr. Öğr. Üyesi Numan Kılınç
- Dr. Öğr. Üyesi Aysun Ateş Akdeniz
- Araş. Gör. Dr. Ecem Tezel
- Araş. Gör. Çağdaş Kaya
- Araş. Gör. Ahmet Türel
- Araş. Gör. Arife Eymen Karabulut
- Araş. Gör. Ebru Şevkin
- Araş. Gör. Erenalp Büyüktopçu
- Araş. Gör. Çisem Demirel Koyun
- Araş. Gör. Arzu Güler
- Araş. Gör. Mina Hazal Taşçı
- Araş. Gör. Begüm Eser
- Araş. Gör. Berkay Aktürk
- Araş. Gör. İpek Avanoğlu
- Araş. Gör. Ayşe Tuğçe Pınar Akın
- Araş. Gör. Emirhan Kurtuluş
- Araş. Gör. Uğur Sarışen
- Araş. Gör. Cankat Alan
Program Özeti:
- İTÜ Mimarlık Fakültesi’ndeki bölümlerin tanıtımı
- İstanbul’un fotoğraf ve eskiz çalışmaları ile keşfi
- İTÜ Mimarlık Fakültesi içerisindeki meslek disiplinlerinin tümünü kapsayacak olan atölye çalışmaları
- Öğrenci çalışmalarının sunum, sergi ve kolokyumu
Genel Bilgiler :
İTÜ Tasarım Atölyesi itüTA 8 - 13 Temmuz 2024 tarihleri arasında tek dönemlik bir yaz etkinliğidir. Tüm program için öğrenci kapasitesi en fazla 60 kişidir.
Süre ve Yer :
Toplam 6 gün (51 saat) sürmekte olan program Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma 08:45-17:45 ve Cumartesi günü ise 09:00-15:00 saatleri arasında İ.T.Ü. Mimarlık Fakültesi Taşkışla Kampüsü’nde düzenlenmektedir.
Başvuru ve Gerekli Belgeler:
Lise yaz okuluna kabul edilen adaylardan kesin kayıt için 14 Haziran 2024 tarihine kadar eğitim tutarını ödemeleri istenecektir.
Ücretler ve Ödeme:
Programın ücreti 2024 yılı için 19.000 TL’dir (KDV dahil).
Yaz okulumuza 2024 yılı için alınacak kayıtlar 14 Haziran 2024 tarihine kadar uzatılmıştır.
Yaz okuluna katılmak isteyen tüm seviyelerden lise öğrencilerimiz 14 Haziran 2024 saat 16:00’ya kadar kayıt formunu doldurarak ve 19.000 TL’lik program ücretinin tamamını ileterek, kayıtlarını tamamlayabilirler.
Lise yaz okuluna katılacak adaylardan daha önce ön kayıt yaptıranların kalan eğitim tutarını ödemeleri için son tarih de yine kesin kayıt tarihi olan 14 Haziran 2024 günüdür. Kesin kayıt için bu tarihte kesin kayıt ücretinin kalan kısmının tahsil edilmesi gerekmektedir.
Kayıt işlemlerini tamamladığı halde yaz okuluna katılım gösteremeyen öğrencilerin ücretleri iade edilmemektedir.
Program ücretine yaz okulu bünyesinde öğrencilerin eskiz, çizim ve atölye çalışmalarında kullanacakları eskiz defterleri, kalem ve diğer gerekli atölye malzemeler, kampüs içinde verilecek öğle yemekleri dâhildir. Konaklama ve kampüse ulaşım öğrenciye aittir.
Önemli Tarihler :
Son başvuru ve kesin kayıt tarihi 14 Haziran 2024’tür.
Başvuru Sonrası Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler :
- Öğrencinin velisi tarafından doldurulacak ve yaz okuluna katılımınız için velinizin onayının yer aldığı Muvaffakatname Formu.
- Dijital vesikalık fotoğraf.
- Nüfus cüzdanınızın arkalı-önlü taranmış hali.
- İstanbul Teknik Üniversitesi mensubu ya da mezunlarının birinci derece akrabalarına uygulanan indirimlerden faydalanmak isteyenlerin, bu durumu belgeleyecekleri doküman.
- Öğrencinin yaz okulu süresince fotoğraf ve video çekimlerinde yer alması durumunda, görsel içeriğin sosyal medyada ve İTÜ’nün tanıtım faaliyetleri kapsamında kullanılmasına yönelik sosyal medya izin belgesi.
Sorularınız için İTÜSEM ile iletişime geçebilirsiniz.