Büyük Veri ve İş Analitiği Uzmanlığı Sertifika Programı

Programla ilgili detaylı bilgi için:

info@mindset.com.tr

Prof. Dr. Alp ÜSTÜNDAĞ

Program Başlama Tarihi: 16 Aralık 2017

Son yıllarda gelişen teknolojiler sayesinde veri toplama ve depolama işi son derece kolaylaşmaktadır. Bu sayede üretilen ve depolanan veri her 2 yılda bir ikiye katlanmaktadır. Bu muazzam veri topluluğundan işe yarar bilgi çıkarmak için geleneksel yöntemler yetersiz kalmaktadır. Bu doğrultuda bu programın amacı büyük veriyi en uygun karar vermeyi sağlayacak, verimi arttıracak ve maliyetleri düşürecek şekilde nasıl işlenmesi gerektiği hakkında genel bir bilgi ve beceri kazandırmaktır. Bu program içeriğinde veri madenciliği, istatiksel model kurma ve veri işleme gibi konular, sektör uygulamaları üzerinden anlatılacaktır. Bu program uygulama tabanlı olacağı için programlama bilgisi olmayan katılımcılar da rahatlıkla bu programdan faydalanabileceklerdir.

Katılımcılarda Aranan Nitelikler:

Programa iş analitiği alanına merak duyan, bu konuda bilgisini ilerletmek isteyen çalışanlar ve öğrenciler programa katılabilir. İleride bu alanda kariyer yapmak isteyen veya çalıştığı kurumdaki iş problemlerini veriye dayalı olarak analitik yöntemler ile çözmek isteyen herkes için uygun bir eğitimdir.

Program kapsamındaki eğitim bilgisayar destekli olarak gerçekleştirilecektir. Bilgisayar uygulamalarında Phyton, R ve Matlab yazılımları kullanılacak ayrıca sektörde yer alan diğer yazılımlar (SPSS Modeller, Knime) tanıtım amaçlı gösterilecektir.

• Uygulamalı İstatistik
  • Veri Madenciliği
  • Makine Öğrenmesi ve Yapay Zeka
  • Python ile Veri Analitiğine Giriş
  • Veri Tabanı Yönetimi ve Büyük Veri
  • Büyük Veri Teknolojileri ve Uygulamaları
  • Müşteri Analitiği
  • Tedarik Zinciri Analitiği
  • Büyük Veri için Proje Yönetimi
  • Finans ve Risk Analitiği
  • Web ve Sosyal Medya Analitiği

Toplam Ders Saati: 98

Toplam Hafta: 7

Dersler, İ.T.Ü. İşletme Fakültesi’nde (Maçka Kampüsü), hafta sonu 10:00-17:00 saatleri arasında düzenlenmektedir.

Öğretim Üyeleri:

• Prof. Dr. Fethi Çalışır