Etkin Liderlik Sertifika Programı

Programla ilgili detaylı bilgi için:

Öğr. Gör. Dr. Bülent CERİT

Eğitim Başlangıç Tarihi: 29 Aralık 2018

"Değişimin baş döndürücü hızla yaşandığı belirsizliklerin dünyasında, iş ortamındaki zorluklarla başa çıkabilmek için 21.yy becerilerini sergileyebilmenin yönetim fonksiyonunu üstlenmiş iş insanlarını bir adım öteye taşıyacağına inanıyoruz.

Yeni nesil yönetici olmak, iş yapış şekillerinin değişikliği yanı sıra, perspektif değişikliği ve yetkinliklerin de dönüştürülmesi anlamına gelmektedir. Bu eğitim süresince katılımcıların temel 21.yy yetkinliklerini deneyimleyerek geliştirmeleri hedeflenmektedir. Eğitim süresince katılımcılar söz konusu yetkinliklerde hangi aşamada olduklarını görüp, eğitim sonunda bu becerilerini geliştirme yönünde mesafe kat etmiş olacaklardır.

Program kişisel gelişim alanı ile ilgilenen tüm katılımcılar için uygundur, öğrencilerden üst düzey yöneticilere kadar geniş bir yelpazeye hitap etmesi hedeflenmektedir.

Dersler ve Konular:

• 21. YY insan Becerileri
  • Kişisel Farkındalık - Kendini Bilme - Kendini Bilme
  • İyi Olma Hali - Kendini Bütün ve İyi hissetme
  • İletişim İklimi ve Duygu Yönetimi
  • İşbirliği - Birlikte Çalışma
  • Yaratıcılık ve İnovasyon
  • Girişimcilik
  • Bilgi, Medya ve Teknnoloji Okur Yazarlığı
  • Eleştirel Düşünme
  • Problem Çözme Teknikleri ve Karar Alma
  • Liderlik

21. yy en önemli yetkinliklerinden biri, bu eğitime ilgili liderlik modellerinizi fark edip liderlik yetkinliklerini elde edebileceğiniz uygulamalarla kendi modelinizi yaratabileceksiniz.

İçerik:

Yönetici ve Lider Arasındaki Farklar
Liderlik Modelleri
Hangi Liderlik Modeli Ne Zaman Etkilidir?
Etkili Lider ve İletişim
Başarılı Liderlerin Özellikleri Nelerdir?

Yöntem:

Eğitim atölye ortamında, katılımcılara liderlik yetkinliklerinin deneyimleyerek öğrenilmesi uygulama ortama sağlanır ve atölye liderinin tecrübe ve bilgileri ile geri beslemeler verilir. Program verilecek teorik bilgilerin yanı sıra katılımcıların liderlik tecrübelerini paylaşacakları ve üzerinde uygulama yapılacağı içerik ile tasarlanacaktır.

Programın süresi: 6 hafta
Toplam ders saati : 72 saat
Programın yapıldığı yer: İTÜ İşletme Fakültesi, Maçka Yerleşkesi

Öğretim Üyeleri:
  • Öğr. Gör. Dr. Bülent CERIT - Program Koordinatörü
  • Dilek PORSUK
  • Kamil KASACI
  • Eda TÜRETKEN
  • Mert ÇUHADAROĞLU
  • Dilek GÖRGÜÇ

Kayıt ve daha fazla bilgi için:

Kayıtlar Mindset Institute tarafından yapılmaktadır.