sb_bilgi_teknolojileri_cover

Bilgi Teknolojileri Yönetimi Sertifika Programı

 İTÜ SEMBakanlık-Yeni-Logo2

Bu program, Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İTÜ Arasında Yapılan Protokol Kapsamındadır.

Program ile ilgili detaylı bilgi için:
 
PROGRAM ÜCRETİ:
  • 2250 TL + KDV

PROGRAM TARİHLERİ:

Dönem Başlangıç
Bitiş
1 07 Nisan 2018 12 Mayıs 2018
2 09 Haziran 2018 14 Temmuz 2018
3 08 Eylül 2018 13 Ekim 2018
4 06 Ekim 2018 11 Kasım 2018
5 08 Aralık 2018 12 Ocak 2019

EĞİTİM SÜRESİ: 66 Saat (Cumartesi − Pazar 10:00 − 17:00)

EĞİTİM YERİ: İTÜ Bilişim enstitüsü (Maslak Kampüsü)

PROGRAM MODÜLLERİ:


BTY02: Bilgisayar Programlama

 

Amacı: Bu dersin amacı temel programlama kavramlarını C programlama dilini kullanarak sağlamak ve öğrencilere laboratuvar ortamında tecrübe kazandırmaktır.

  • Programlama kavramları: veri tipleri, aritmetik işlemler, atama ifadeleri; girdi/çıktı fonksiyonları; kütüphane fonksiyonları; seçme ve tekrarlı ifadeler; kullanıcı tanımlı fonksiyonlar; diziler ve dizgiler.

BTY04: Veri Yapıları ve Algoritmalar

 

Amacı: Bu ders öğrencilere bazı popüler veri yapılarını, algoritmaları olduğu kadar algoritma analizindeki bazı temel teknikleri tanıtmayı amaçlamaktadır.

  • Statik ve Dinamik Hafıza Paylaşımı, Yineleme, Algoritmalar, Yığıtlar, Kuyruklar, Bağlantılı Listeler, Dairesel Bağlantılı Listeler, Ağaçlar, İkili Ağaçlar, Hash Tabloları, Arama ve Sıralama Algoritmaları​

    BTY11: Bilgisayar Ağları

     

    Amacı: Bu dersin amacı; TCP/IP bilgisayar ağlarının ileri ve detaylı çalışma prensiplerini günümüz İnternet uygulamalarına odaklanarak öğretmektir.

    • TCP/IP bilgisayar ağlarında ileri teknik konular, yönlendirme prensipleri ve mekanizmaları, kablosuz bilgisayar ağları, çoklu ortam ağları, ağ güvenliği, ağ yönetimi.

      BTY12: Bilgi Güvenliği

       

      Amacı: Bu dersin amacı; - Siber güvenlik alanında mevcut durum, tarihi geçmiş, temel terminoloji ve önemli teknolojileri tanıtmak - Siber savaş ve bilgi savaşının kanuni, etik politik ve ekonomik boyutlardaki etkilerini açıklamaktır.

      Siber uzay ve siber güvenlikle ilgili temel kavramlar, siber suç, bilişim hukuku, bilgisayar hukuku ve siber hukuk, adli soruşturma ve bilgisayar, bilgi güvenliği ve kontrolü, bilgisayar ve ağ güvenliği, siber savaş, siber güvenlikte uluslararası standartlar.

      BTY13: Bilişim Sistemleri Yönetimi

       

      Amacı:  İş dünyası ile yakın işbirliği çerçevesinde akademik mükemmeliyete ulaşmak,
      Yönetim Bilişim Sistemleri alanında yetkin ve ülkemizde öncü bir yapıya sahip olmak ve bu alandaki yetkinliğimizi öğrencilerimize aktarabilmek. Günümüzde kamu ve özel sektörde karar alma amaçlı ihtiyaç duyulan her türlü bilgiyi ortaya çıkaracak bilişim sistemlerini tasarlayan, geliştiren ve kullanan, başka bir deyişle bilgiye hükmedebilen bireyler yetiştirmek. Öğrencilerimizin, çağımız işletmelerinde ihtiyaç duyulan ileri görüşlü, bilgili, yeniliklere açık, teknolojiyi takip eden ve yaşam boyu öğrenme ve sürekli iyileştirmeyi kendisine ilke edinmiş bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olmak.

      • Bir bilişim sistemi için gerekli ihtiyaçları analiz edip, sisteme ait veritabanın analiz, dizayn ve implementasyon aşamalarındaki süreçlere hakim olur.
      • Kurumsal bilişim sistemlerinin yönetsel/fonksiyonel uygulamalarına hakim olur.

      ÖĞRETİM ÜYELERİ

      Prof. Dr. Ertuğrul KARAÇUHA
      Doç. Dr. Enver ÖZDEMİR
      Doç. Dr. Muhammet Oğuzhan KÜLEKÇİ
      Y. Doç. Dr. Nafiz ÜNLÜ

      VERİLECEK SERTİFİKA:

      Eğitimler teori ve uygulama ağırlıklı olarak düzenlenecektir. Eğitimlere %80 devam zorunluluğu bulunmaktadır. Eğitimin sonunda bir sınav ve proje teslimi olacaktır. Proje konuları adayların çalıştığı sektöre, sektörün ya da çalıştığı kurumların sorunlarına yönelik belirlenecektir. Eğitim başarısı %50 sınav ve %50 proje puanları ile değerlendirilecek ve başarı notu 70 olacaktır. Eğitimlerin sonunda başarılı olanlara “Başarı Sertifikası”, başarısız olanlara ise “Katılım Belgesi” verilecektir.

      Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

      2 adet fotoğraf 
      Nüfus cüzdanı fotokopisi
      Diploma fotokopisi

      Kayıt İşlemleri İçin İletişim Bilgileri:

      İTÜ Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) Başkanlığı
      İTÜ Taskışla Binası No.133 Taksim Istanbul
      Tel: (0212) 243 15 25
      Tel 2: (0212) 251 08 09
      Tel 3: (0212) 251 13 29 
      Faks: (0212) 292 42 66
      E-posta: itusem@itu.edu.tr