Program Başlangıcı: 27.06.2022 (İTÜ Gümüşsuyu Kampüsü Moda Atölyesi)
Son Kayıt Tarihi: 26.06.2022
Eğitim Süresi: 15 saat (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma 10:00 / 13:00 Arası)
Eğitim Kontenjanı: en az 10 ve en çok 30 kişi
Program Koordinatörü:
Öğr.Gör.Dr. Belgin GÖRGÜN (İTÜ)
Programın Amacı : Moda Tasarımı eğitimi almak isteyen, eğitimine devam eden, kendini bu konuda geliştirmek isteyen kişiler için moda tasarımı portfolyo hazırlama konusunda uzman akademisyenler eşliğinde kısa ama yoğun ve etkili bir eğitim programı amaçlanmaktadır. Moda Tasarımı Programları öğrenci seçim süreçlerinde portfolyo talebinde bulunabilmektedir ki İTÜ-FIT Moda Tasarımı ortak lisans programları da bu şekilde öğrenci kabul etmektedir. Farklı amaçlarla bu kursa dahil olacak katılımcılar, İTÜ’nün konusunda uzman akademisyenlerinden en doğru akademik ve teknik bilgiyi öğreneceklerdir. Başarılı olan katılımcılar, vermekte oldukları hizmetin standardını üst düzeyde sağlama sorumluluklarını sağlamak üzere katıldıkları eğitime dair bir sertifikaya sahip olacaklardır.
Katılımcı Profili : Moda Tasarımı Programlarına başvurmak üzere olan, Moda ve hazır giyim perakende sektöründe çalışan ve/veya moda tasarımcısı olarak eğitim ve kariyerlerini geliştirmek amacında olan, profesyonel gelişimleri için sürekli eğitime önem veren kişiler bu programa katılabilirler.
Öğretim Üyeleri (ITÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi)
- Öğr. Gör. Dr. Belgin Görgün
- Öğr. Gör. Şükriye Yüksel Filiz ( MA)
- Ar. Gör. Nurşah Çağlar
Program İçeriği:
1.GÜN, 27.06.2022 Pazartesi; Genel moda bilgilerinin aktarılması; moda ile ilgili terimlerin açıklanması, moda sektörü konusunda bilgilendirme, trendler konusunda bilgilendirme, portfolyo hazırlama genel bilgileri…
2.GÜN, 28.06.2022 Salı; Moda figürü çizimlerine giriş ve malzeme listesi, giysilerin moda figürleri üzerinde nasıl çizilmelerinin gerekliliği, moda figürü ve giysilerin renklendirilmesi…
3.GÜN, 29.06.2022 Çarşamba; koleksiyon hazırlama temel prensipleri, konsept oluşturma, mooodboard hazırlama, renk/kumaş/malzeme seçimleri…
4.GÜN, 30.06.2022 Perşembe; Esin kaynaklarının araştırılması ve portfolyoya dahil edilmesi, tasarım testi hakkında bilgilendirme…
5.GÜN, 01.07.2022 Cuma: Portfolyo değerlendirme ve kritikler, yorumlar, öneriler…
Sertifika : Bir katılımcının "sertifika" almaya hak kazanabilmesi için öncelikle derslere en az %70 devam etmiş olması gerekmektedir.
Program Ücreti: 3.000 TL (KDV dahil)
Kayıt İşlemleri İçin:
(Dekont açıklamasında eğitim adı yazması önemlidir)
Kayıt İşlemleri İçin İletişim Bilgileri:
İTÜ Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) Başkanlığı
İTÜ Taskışla Binası No.133 Taksim Istanbul
Tel: (0212) 243 15 25
E-posta: itusem@itu.edu.tr,